Lander Van Tricht

Lander is van opleiding geograaf en van nature avonturier. Hij houdt van wandelen, bergbeklimmen en reizen. Die liefde deelt hij op zijn blog Hikes and Mountains.

Zijn allergrootste passie? Het weer. Dagelijks maakt hij weerberichten voor zijn eigen website WeerKempen (inclusief eigen weerstation), is hij regelmatig te zien op het weerbericht van de regionale televisie Kempen en schrijft hij blogs voor Noodweer Benelux. Elke winter maakt hij bovendien weersvoorspellingen voor de Alpen.

Nog straffer: momenteel doet hij voor een doctoraat aan klimaat- en gletsjeronderzoek, gericht op het ontwikkelen van nieuwe methodes om gletsjers te onderzoeken met drones. Zo wil Lander prognoses maken over de impact van het klimaat op gletsjers in Centraal-Azië en in de Alpen. Klinkt complex, maar Lander heeft het talent om alles in mensentaal uit te leggen.

 Ik probeer elk moment te benutten om een wandeling uit te stippelen in een gebied dat ik liefst niet ken."

LANDER MAAKTE DEZE CURSUS

Het Weer

Het weer is allesbepalend voor een geslaagde trektocht. Na deze cursus weet je hoe het weer je trektocht kan beïnvloeden, hoe je daarmee omgaat, hoe je juiste inschattingen maakt en risico's beperkt.

Naar de cursuspagina