Over Op Wandel Academy

OWA is een warme en toegankelijke omgeving waar beginnende hikers terecht kunnen met al hun vragen. Want we zijn allemaal ooit ergens begonnen, toch? 

Dat is de filosofie van Dorien. Twee jaar geleden ontdekte ze de kracht van het wandelen en buitenzijn. Ze deelde haar wandelingen en verhalen op haar blog en via de podcast Op Wandel waarmee ze al meer dan 13.000 mensen mocht inspireren. 

Van wandelingen hier ging ze naar trektochten met backpack daar. Alleen liep dat niet van een leien dakje. Het viel op hoe weinig kennis en initiatieven op beginnersniveau beschikbaar waren. Het had Dorien er bijna van weerhouden om wandelschoenen aan te trekken en die backpack op de rug te gooien. 

Toch deed ze het. Ze werd helemaal verliefd op de magie van een trektocht en vind dat iedereen zoiets moet kunnen meemaken. Daarom ging ze op zoek naar ervaren hikers en outdoorexperten die de krachten wilden bundelen om samen een online leerplatform op te starten.

Jaren aan hike-ervaring gebundeld en in mensentaal toegankelijk: dat is de Op Wandel Academy. 

"Een trektocht? Da's pure rust, magie en avontuur. Eén zijn met de natuur en prachtige plekken zien. Jezelf uitdagen en terugvinden. Je grenzen verleggen en fier zijn op jezelf."

- Dorien

Onze missie

De indoorgeneratie veranderen in de outdoorgeneratie, want buiten is het beter dan binnen. Dat doen we door de meest toegankelijke trektochtschool ooit te zijn.

Onze filosofie 

Zelfs de grootste avonturiers zijn ooit ergens begonnen. Bij ons is iedereen welkom en bestaan geen domme vragen. Alle beginners willen we vanaf het eerste moment de juiste kennis en handvaten geven voor verantwoord en respectvol avontuur in The Great Outdoors.

In de pers

Neem contact op

Vragen? Samenwerkingen? Interesse om zelf een cursus te maken? Op Wandel Academy wil haar cursusaanbod voortdurend verbeteren en uitbreiden en staat altijd open voor voorstellen.

With the support of our hiking buddies